• Bize Ulaşın

    0222 228 10 42

  • Çalışma Şeklimiz

    Pzt. - Cum. : 08:00 - 18:00

    Cts : 08:00 - 16:00

Medikal Gazlar

Medikal gaz dolum tesisleri Eskişehir, Grup Ümit Gaz güvencesiyle piyasaya sunulmaktadır. Gelişen teknoloji ve ilerleyen tıp bilimi için bugün vazgeçilmez hale gelen medikal gazlar, patolojiden ameliyathanelere, solunum cihazlarına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Uzman ekibi, profesyonel bir şekilde düzenlenmiş tesisleri ile hizmet veren firma, geniş bir araç parkuruna sahiptir. Hastaneler, tıp merkezlerinde ihtiyaç duyacağınız tüm Eskişehir medikal gaz ihtiyacınız için iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Medikal Azot Protoksit

medikal-azot-protoksit.jpg

ÖZELLİKLERİ:

Renksiz, Kokulu, Hafif Tatlı,Oksitleyici

Başlıca Kullanım Alanları

Analizlerde(Atomik Absobsiyon) Yanıcı Gaz

Tıpta(Ameliyatlarda)

Kozmetik Sanayiinde İtici Gaz Olarak

Isıl İşlemlerde


Depolama

TS11169,föy 5-6'ya uygun tüplere ve konteynerlerde depolanır.

Valfler(TS1520)

Malzeme:Pirinç
Çıkış Ölçüsü:R 3/8" dış

     

Tüpler(TS11169)

Malzeme:Çelik, Dikişsiz Çekme

Renk:Gri

10,40,50lt Su hacimli:250 Bar Test Basıncı

Doldurma Faktörü:0.75(kg/l)

 
 

TEKNİK EMNİYET VE İLKYARDIM

Azot protoksit yangınlarında bol miktarda su kullanılmalıdır.

Yangın durumunda,yangını hızlandıran azot protoksit akışını durdurunuz.Tüpler yangına maruz kalmış ise,emniyetli bir şekilde yerlerini değiştiriniz veya su püskürterek soğutunuz.Azot protoksit yüksek sıcaklıklarda ekzotermik olarak oksijen ve azota dönüşür.Bu olay bir patlama gücündedir.

Akciğerlere yeterli miktarda oksijen gitmesini engelleyen yüksek konsantrasyonlarda gaza maruz kalınması,baş dönmesi,hava ihtiyacı dolayısıyla daha fazla solunum,mide bulantısı ve sonuçta baygınlık durumuna sebep olur.Oksijen ile karıştırmak suretiyle anestezik madde olarak kullanılır.Rahatsız durumda olan ve bu rahatsızlığın azot protoksite maruz kalmakla ağırlaşması söz konusu olan kimselerin bu madde ile çalışmalarına veya temas halinde olmalarına izin verilmemelidir.

Þuuru yerinde olan kimselerin,gazla kirlenmemiş bir alana gitmelerine ve temiz hava solumalarına yardımcı olunmalıdır.Baygın durumdaki kimseler,gazla kirlenmemiş bir alana taşınmalı,ilave oksijen vererek yardımcı solunum yaptırılmalı:daha sonraki tedavi şekli,belirtilere göre olmalıdır.İlk yardım personeli,gerekli durumda müdahale edebilecek bilgi ve donanıma sahip olmalıdır.