• Bize Ulaşın

    0222 228 10 42

  • Çalışma Şeklimiz

    Pzt. - Cum. : 08:00 - 18:00

    Cts : 08:00 - 16:00

Endüstriyel Gazlar

Endüstriyel gaz dolum Eskişehir, büyük bir özen ve hassasiyetle gerçekleştirilen hizmetlerimizden biridir. TSE standartlarına uygun olarak, tam dolum garantisi ile endüstriyel gazların dolumu %100 güvenle gerçekleştirilmektedir.   Grup Ümit Gaz uzman destek ekibi ile iletişime geçtiğinizde ihtiyaç duyduğunuz endüstriyel gazın en güvenli şekilde adresinize ulaştırılması sağlanır.

Oksijen

oksijen.jpg

ÖZELLİKLERİ:

Renksiz, Kokusuz, Zehirsiz, Oksitleyici

Başlıca Kullanım Alanları

Metal Sanayiide Kaynak ve Kesme Gazı

Cam Sanayiinde

Yüksek Isı Elde Edilmesinde

Organik Sentezlerde


Depolama

Asetilen Aseton'da çözünmüş olarak TS11170,föy 1 ve 2'ye uygun basınçlı tüpler içinde depolanır.


Valfler(TS1520)

Malzeme: Pirinç

Çıkış : R3/4 dış


Tüpler(TS11169)

Malzeme: Çelik, dikişsiz, çekme

Renk: Mvi (RAL 5002)

10 lt.-40 lt. su hacimli: 150 bar dolum basıncı - 225 bar test basıncı (15 C)

50 lt. su hacimli: 200 bar dolum basıncı - 300 bar test basıncı (15 C)

TEKNİK EMNİYET VE İLK YARDIM

Oksijen ile uyumlu malzeme ve ekipman kullanılmalıdır. YAĞLA KESİNLİKLE TEMAS ETTİRİLMEMELİDİR.
Oksitleyici bir madde olduğundan, oksijen yangınlarında bol miktarda su kullanılmalıdır. Mümkünse, yanmayı hızlandıran oksijen akışı durdurulmalıdır. Yangın çevresindeki tüpler su püskürterek soğutulmalıdır. Oksijen yanma olayını hızlandırır. Havada yanıcı madde olmayan birçok bileşikler, saf oksijen içinde yanabilirler.

Oksijen, içinde yaşadığımız ve solunum yaptığımız atmosferin hayati elemanıdır. Atmosferde yaklaşık %21 oranında bulnur. Daha yüksek konsantrasyonlarda solunması, bünyede yüksek oksijen toplanmasına akciğerlerin tahrip olmasına sebep olabilir veya vücuttaki organik maddelerin yanmasına yol açabilir. Rahatsız durumda olan ve bu rahatsızlığın normal seviyelerden daha yüksek oranda oksijene maruz kalmakla ağırlaşması söz konusu olan kimselerin bu madde ile çalışmalarına veya oksijen konsantrasyonu yüksek ortama girmelerine izin verilmemelidir.

Solukla içeri çekilmesi durumunda, şuuru yerinde olan kimselerin, temiz havaya çıkmalarına ve temiz hava solumalarına yardımcı olunmalıdır. Baygın durumdaki kimseler, temiz havaya taşınmalı, yardımcı solunum yaptırılmalı, daha sonraki tedavi şekli, belirtilere göre olmalıdır.

Likit oksijen deriye temasında, temas ettiği bölgenin donması ve tahrip olmasına neden olur. Bu durumda doktora başvurulmalıdır.